DESIGNCAFEEN - EN DRØM

22. oktober 2018

Mette Fløystrup

Det virker måske en smule storladent at citere Martin Luther King i sit første blogopslag - Ikke desto mindre, så er hans ord "I have a dream" rammende for, hvad designcafeen startede ud som. Da min mand Jacob og jeg for omtrent 7 år siden fik nys om, at lokalerne på Haraldsgade 101 var til leje, var vi meget hurtige til at forelske os i ideen og drømmen om at skabe et lokalt sted. Et sted hvor man kunne hænge ud og møde naboer og venner, en forlænget dagligstue, hvor der var rart at være. Motivationen var fællesskabet og oplevelsen, økonomien var sekundær og optimismen stor. Det skulle være en cafe og en designbutik, så stedet kunne løbe rundt ved at få omsætning både fra cafe- og designdelen. Cafedelen skulle have enkelt og lækker økomad, gode specialøl og kaffe, hjemmebag og en ramme, man fik lyst til at blive i. Gerne kunst på væggene og kulturarrangementer. Designdelen skulle være inspireret af sortimentet og stemningen i museumsbutikker, som vi begge to er begejstrede for. Gerne et mix af lokale og mindre kunstnere og større kommercielle brands, både mindre møbler, boligting og produkter til børn og voksne. Vi havde ret travlt med at udtænke verdensfirmaet og tænkte ikke så meget over "detajler", som at jeg var højgravid med barn nummer 3, og at en nyopstartet virksomhed kræver meget arbejde oveni fuldtidsjobs og familieliv. Heldigvis var drømmene så store, at end ikke realisme og fornuft kunne slukke dem. En af fordelene ved at være impulsiv er jo at man ikke altid får tænkt alt til ende..


19. november 2011 slog vi dørene op med åbningsreception og store smil. Vi smiler stadig, fordi det efter 7 år er lykkedes at skabe et sted, som mange bruger og holder af. Det har været en sjov, intens og til tider benhård rejse. Sommetider ville jeg hellere se en serie eller putte mine børn end at ordne regnskab og bestille varer, og sommetider har jeg bandet designcafeen langt væk. Vi har lavet mange fejl, men vi har også lært en masse. Ingen tvivl om at det er hårdt arbejde at være selvstændig, men nu er det blevet en livsstil og noget jeg og vores familie ikke kunne tænke sig at være foruden. Det er givende, vi har mødt mange sjove folk og fået en bane at være kreative på. Og så er jeg altid pavestolt, når jeg overhører nogen tale positivt om designcafeen. Når jeg oplever, at det er rammen om hyggelige stunder og oplevelser, så tænker jeg, at det er det hele værd, og at vi er med til at gøre en forskel for vores kvarter.


Designcafeen er på mange måder blevet det, vi ønskede - Et samlingspunkt for vores kvarter med mange forskellige typer og skønne stamkunder. Vi er selv vokset med den og har fundet ud af, hvad der fungerer godt, så i dag er designdelen f.eks. i højere grad en livstilsbutik, og møbelsortimentet er udskiftet med smykker, mode, børne- og bolig accessories. Alligevel er det ikke en guldgrube, vi har stadig vores faste jobs, og vi er konstant afhængige af, at vores kunder vælger os til og bruger os. Derfor vil vi også gerne konstant udvikle designcafeen og gøre den endnu bedre, så man aldrig rigtig bliver færdig med den. I takt med at vores børn er blevet større, kan vi investere mere tid i at lave events og koncerter, og vi eksperimenter ofte med nye typer af arrangementer og samarbejder. I efteråret er der f.eks. alt fra barselscafe, kranse workshop, flamenco aften og koncert med vores husband the Reynolds på tapetet. Så også i fremtiden vil der forhåbentlig være mange gode grunde til at komme forbi designcafeen. Jeg håber, du vil kigge forbi og være med til at muliggøre drømmen.


Kærligst Mette