MERE END BLOT ET STUDIEJOB
BAG BAREN: KRISTINA

05. november 2018

Kristina Malou Hesselberg

Hvor mange år har du været ansat på Designcafeen
Jeg startede med at arbejde på Designcafeen i august 2015. På det tidspunkt havde jeg haft en enkelt prøvevagt hos Mette der ejer caféen og jeg takkede hurtigt ja til jobbet. Min første vagt blev en vagt alene. Normalt er der et forløb, hvor man får nogle oplæringsvagter, men da Mette stod og manglede én akut fredag eftermiddag, og jeg havde arbejdet på café i mange år før, tænkte jeg at jeg godt kunne tage vagten. Hvad vi ikke havde forudset var, at det blev en utrolig travl vagt! Det gik heldigvis så fint, da caféen var fyldt med kvarterets søde gæster, som gerne gav en hjælpende hånd med, så min første dag blev rigtig god.
Jeg fik også mødt Jacob, Mettes mand. Der præsenterede sig som chefpedellen. Jeg kan huske, at jeg den dag gik derfra og følte mig virkelig heldig ved at have fået muligheden for, at havne i et så dejligt hus/café.


Hvorfor valgte du at starte på Designcafeen?
Da jeg startede på Designcafeen arbejdede jeg inde på Go’ morgen og Go’ aften Danmark. Det betød at jeg ofte mødte tidligt på arbejde og havde fri allerede om formiddagen, hvilket gjorde at jeg havde resten af dagen fri. Jeg tumlede med nogle ting i livet, bl.a. ensomhed, og tænkte at det måske kunne give mening at have nogle cafévagter ved siden af mit arbejde. Så var der mulighed for at møde nye mennesker… hvilket jeg skrev i en mail til Mette.
Mailen blev til en jobsamtale, som blev til en prøvevagt, som blev til en ansættelse. En ansættelse, som i dag har betydet at mit liv på mange måder har fået så meget mere værdi.
Én ting er det at have fået muligheden for at møde Mette, som fra dag ét af rummede mig og lod mig vide at jeg betød noget. Stolede på mine idéer (som der vist til tider kan være lidt mange af…), gav mig ansvar og heppede på mig, når tingene kunne drille og der var brug for et øre eller en skulder. En omsorg og kærlighed, som fik mig til at føle, at jeg ikke blot var en ansat i hendes café, men rent faktisk var værdifuld og var en del af et team.
Samtidig har caféen givet mig muligheden for at lære så mange spændende mennesker at kende! Både kolleger, gæster og designere.
At arbejde nede på Designcafeen giver mulighed for at komme ind i det sejeste kollegakorps. Der er blevet drukket utrolig mange fyraftensøl, røget cigaretter på trappetrinet, grillet i gården … og nå ja, holdt de vildeste personalefester. Undskylder i samme sætning for al støj der måtte have været. Men lover samtidig, at vi virkelig har haft det sjovt!
For mig, har det skabt venskaber med de skønneste minder og ønsket om, at skabe endnu flere sammen.
​ Årene som ansat på Designcafeen har ikke kun budt på kollegavenskaber, men også nye venskaber blandt gæster. Faktum er, at Designcafeen har de bedste stamgæster! Som er en af de helt store grunde til, at det er ekstra dejligt at gå på arbejde.


I dag læser jeg til socialrådgiver og da jeg i øjeblikket er ude i praktik, betyder det også at jeg ikke længere er så meget nede på caféen. Det har skabt lidt af en krise i mit system, da det er gået op for mig, hvor stor en del Designcafeen har fyldt i mit liv de seneste år. For Designcafeen er ikke blot der hvor jeg tjener mine penge, men endnu mere dér hvor jeg får ny og dejlig energi.


Til sidst, har du en Designcafé-hemmelighed, du vil dele?

Lige meget hvem der har været ansat på caféen, er der altid blevet danset til vores personalefester!